Caixa i pagaments
Protección contra les cancel·lacions: cites directes
Actualitzat fa més d’una setmana

Sabem que frustrant pot ser per a un establiment o un saló quan un client no es presenta a la cita, i és per això que hem creat «la Protecció contra les cancel·lacions» — una funció de Treatwell Pro que permet cobrar als clients la reserva a la qual no s'han presentat.

«La protecció contra les cancel·lacions» és una funció que es pot activar contactant al nostre equip d'atenció al client i que s'aplicarà a aquelles cites on el client no s'ha presentat. Els altres tipus de cancel·lacions relacionades amb l'establiment o del saló no quedaran cobertes.

Com afegir les dades de pagament dels clients per a les reserves fetes al saló

Quan afegeixis una cita a l'Agenda, veuràs la icona d'un escut a la llista d'icones que hi ha a sota del nom del client. Fent clic a sobre, pots escollir dues formes diferents d'afegir la Protecció contra les cancel·lacions:

1) Pots preguntar al client per les dades de la seva targeta quan estigui al saló o bé per telèfon, i a continuació introduir la informació necessària fent clic a «Afegeix les dades de la targeta de crèdit».

2) Pots escollir enviar-los un SMS amb un enllaç de pagament segur on podran afegir les dades ells mateixos.

Pots comprovar en qualsevol moment quins clients encara no han afegit les dades de la targeta des de la llista «Reserves pendents de protecció» fent clic a l'escut situat al cantó superior dret de l'Agenda. Un cop el client hagi afegit les dades de la targeta, el seu nom desapareixerà de la llista i es confirmarà la reserva.

Els teus clients tindran 24 hores per afegir les dades de la seva targeta i confirmar la reserva. Si no afegeixen les dades sol·licitades en aquest període de temps, l'enllaç enviat per SMS es caducarà. Tanmateix, pots escollir si cancel·lar la cita (fent clic a ❌) o confirmar-la (fent clic a ✅).

Tingues en compte que si decideixes confirmar-la, no podrem assegurar la transacció, ja que el client encara no haurà facilitat les dades de la targeta.

Tingues en compte: Per raons de seguretat, les dades de la targeta s'eliminaran a les 5 del matí de l'endemà a la cita.

Càrrec al client

La funció de Protecció contra les cancel·lacions s'ha de gestionar des de l'agenda per tal d'aplicar el càrrec. Només cancel·lant la cita i fent clic a «El client no ha vingut» podràs escollir si vols cobrar o no una penalització per la cancel·lació al client.

Si un client té diverses cites pel mateix dia, les condicions de la primera cita determinaran la política per a les altres reserves. Aquests són els casos possibles:

• Si la Protecció contra les cancel·lacions s'aplica a la primera cita, també s'aplicarà a les altres cites del dia;

• Si la Protección contra les cancel·lacions no s'ha aplicat a la primera cita, tampoc s'aplicarà a la resta de cites del dia.

Pots cobrar qualsevol quantitat, fins al cost total de la reserva, seleccionant «Personalitzat» i afegint la quantitat desitjada, o escollint un percentatge sobre la quantitat que et deuen (100%, 50% o 25%). Les dues opcions només estan disponibles per a les cites no reservades en línia.

Tanmateix, per a les cites reservades en línia i pagades per avançat, només és possible cobrar el 100% de l'import total del servei. No serà possible escollir percentatges inferiors.

Treatwell aplicarà una taxa de transacció del 2% (+IVA) sobre els imports cobrats al client.

Totes les reserves cancel·lades o no presentades (aquelles en les quals el client no s'ha presentat i on s'ha sol·licitat un càrrec) seran visibles a la llista de «Cancel·lacions i no presentats» dins de les «Cites del dia». Tant el saló com el client seran notificats per correu si s'ha carregat un import i si el pagament s'ha efectuat de forma correcta.

Tingues en compte: si el client cancel·la la cita fora del període establert per la política de cancel·lació, intentarem carregar la quantitat a la targeta de pagament que el client va utilitzar per fer la reserva. El reemborsament només serà efectiu si hi ha suficients fons per cobrir el pagament.

Com puc activar la Protecció contra les cancel·lacions?

Aquí tens una guia curta de com activar la Protecció contra les cancel·lacions. Finalment, tingues en compte que la Protecció contra les cancel·lacions fora de línia per a les cites directes només està disponible pels plans de Treawell Pro Avanced i Premium.