Ves al contingut principal
Totes les col·leccionsMàrqueting i comunicacionsComunicacions
Com puc crear una campanya de màrqueting?
Com puc crear una campanya de màrqueting?
i
Escrit per inter com
Actualitzat fa més d’una setmana

Crear campanyes de màrqueting efectives és una bona estratègia per assegurar una major fidelitat dels teus clients. Des de la secció de «Màrqueting» de Treatwell Pro, pots crear de forma fàcil campanyes específiques i personalitzades d'email i d'SMS . Podràs enviar descomptes per atreure clients nous o perduts, regals d'aniversari pels clients més fidels o promocions de benvinguda pels més nous.

Tingues en compte:per tal de poder enviar comunicacions de màrqueting, assegura't que has introduït les dades de l'oficial de privacitat del saló. Aquesta és la persona responsable de gestionar les sol·licituds relacionades sobre la privacitat dels teus clients. Para ello, vaya a Perfil/Configuració e introduzca los datos necesarios en la casilla "Privacitat I gestió de les dades". Por último, haga clic en el botón "Guardar" para guardar los cambios.

La secció de «Màrqueting» de Treatwell Pro

A la secció de «Màrqueting» del sistema de gestió, que trobaràs al menú lateral, veuràs:

• La llista de les campanyes ja creades i guardades. Per cada campanya, pots veure si aquesta s'ha enviat o si és un esborrany. A la dreta de cada fila, hi ha els botons per editar i esborrar les campanyes.

• Un filtre temporal que et permet veure només les campanyes creades en un període de temps en concret, indicat en el filtre.

• Un barra de cerca on pots buscar segons el nom de les campanyes.

• El botó «Crear una nova comunicació» per crear un nou SMS o correu per enviar-lo als clients.

El nombre de correus i SMS encara disponibles sempre serà visible a sota del botó «Crear una nova comunicació». També hi haurà l'enllaç de ràpid accés de «Recarregar» que et redirigeix a la pàgina on pots comprar paquets d'SMS o de correus.

Plantilles de màrqueting

Si fas clic al botó de «Crear una nova comunicació» s'obrirà una nova finestra anomenada «Nova comunicació» on podràs trobar algunes plantilles disponibles. Per exemple:

1. Una plantilla buida («Comença des de zero») -per crear campanyes completament personalitzades.

2. Client perdut- amb paràmetres ja configurats per aquest tipus de campanyes.

3. Feliç aniversari

Com crear una nova campanya de màrqueting

Després de fer clic a «Crear nova comunicació» i escollir la plantilla, s'obrirà la pàgina d'edició. Aquí pots escollir si la campanya serà enviada per correu o SMS marcant el cercle que es troba al costat de l'opció desitjada.

Comunicació per correu electrònic

La informació necessària per crear una nova campanya de màrqueting és:

1. Indicar el nom de la campanya: aquest serà el nom amb el qual la campanya quedarà guardada al sistema i amb el que apareixerà a la llista de la secció de «Màrqueting»;

2. Filtres: et permeten identificar els destinataris de la campanya, en funció del tipus de missatge que vols enviar. El nombre de destinataris (visible a sota de «Filtres») varia de forma automàtica en funció dels filtres configurats;

3. Remitent: el nom del saló;

4. Assumpte: el motiu de la campanya.

El contingut del correu es pot configurar arrossegant els objectes que estan en el requadre dret cap a la plantilla. Podràs afegir text, imatges, botons i altres objectes, canviar colors i la lletra, o inserir codi HTML i separadors. A les plantilles predefinides, ja s'haurà afegit text o imatges, però encara ho podràs modificar o personalitzar segons les teves necessitats.

Un cop s'hagi creat la comunicació, podràs guardar-la com a esborrany per enviar-la més endavant o també la pots enviar directament fent clic a «Enviar vista prèvia» i seguir els passos fins que es confirmi l'enviament.

Comunicació per SMS

La informació requerida per enviar un missatge de text és:

1. Indica el nom de la campanya: aquest és el nom amb el qual es guardarà la plantilla al sistema de gestió i amb el que apareixerà a la llista de la secció de «Màrqueting»;

2. Filtres: et permeten identificar els receptors de la campanya, en funció del tipus de missatge que vols enviar. El nombre de destinataris (visible a sota de «Filtres») varia de forma automàtica en funció dels filtres escollits.

3. Remitent: el nom del titular del compte que el client veurà en rebre el missatge de text (es pot canviar fent clic a «Personalitzar»);

4. El text del requadre en el qual escriuràs el missatge de text (es mostrarà una previsualització al costat).

Un cop hagis creat el missatge, pots guardar-lo com a esborrany per enviar-lo més endavant o de forma immediata.

Si fas clic a «Enviar vista prèvia», podràs enviar un missatge de text al teu telèfon per comprovar que tot és correcte. Per fer-ho, has d'inserir el número de telèfon incloent el prefix del país (ex. +34 per Espanya).

Filtres

Si fas clic al botó «Afegir filtre», és possible afegir un o més filtres que seleccionaran de forma automàtica els destinataris de la pantalla, basat en la informació de la llista de clients (a la secció de «Clients»). Per exemple, si el gènere i l'edat estan indicats de forma correcta a la fitxa de cada client, pots utilitzar els filtres per crear campanyes per a un gènere o franja d'edat específica.

Alguns dels filtres disponibles són:

• Excloure clients ja contactats: per evitar enviar noves campanyes als mateixos clients en un període específic de temps (una setmana, un mes, etc.)

• Edat: enviar comunicacions a un grup d'edat específic (18-24, 25-34, etc.)

• Sexe

• Professió

• Grup de clients

• Filtres per despeses («Ha gastat més de» o «Ha gastat menys de»)

• Tipus de serveis o tractaments realitzats, que mai s'hagi realitzat o filtrat segons el temps que fa de l'última cita

• Filtres segons la freqüència de reserves (ex. «no ha vingut des de», «ha fet menys d'X visites», «ha fet més d'X visites», etc.)

• Filtres per enviar missatges d'aniversari, de benvinguda per als nous clients o segons la targeta de descompte utilitzada.

Els filtres poden utilitzar-se de forma simultània, tanmateix, recomanem evitar opcions conflictives. En aquests casos, el sistema no podrà trobar als destinataris de la campanya (ex. configurar «l'edat» filtrar «18-24» i «Ocupació» filtrar per «Jubilat»).