Hoe bewerk ik gebruikersrechten?
Meer dan een week geleden bijgewerkt

Met Treatwell Pro is het mogelijk om aangepaste toegang tot het beheersysteem te creëren voor salonmedewerkers en medewerkers, afhankelijk van de acties die ze moeten uitvoeren in de salon. Naast de eigenaar kunnen ook andere personen toegang krijgen tot de service, simpelweg door profielen aan te maken met verschillende referenties en rechten. Elk profiel komt overeen met specifieke functies, gekoppeld aan de gekozen rol.

De belangrijkste gebruikersprofielen waarmee aangepaste toegang kan worden gemaakt, zijn de volgende:

• Eigenaar

• Receptionist

• Werknemer

• Accountant

• Manager met beperkte rechten

De rolverdeling was zo gestructureerd dat er groepen acties werden geïdentificeerd volgens de behoeften van het bedrijf. De gebruikte namen zijn indicatief voor het type toegang, maar hoeven niet noodzakelijk overeen te komen met de rol die daadwerkelijk in het bedrijf wordt bekleed (het is bijvoorbeeld mogelijk om een medewerker de rol van 'Receptionist' toe te kennen om hem of haar toe te staan afspraken in de Agenda te wijzigen of een afspraak af te melden).

Rechten voor elke rol

Rechten variëren afhankelijk van het gekozen gebruikersprofiel:

Eigenaar

Heeft volledige toegang tot het beheersysteem en alle functionaliteiten.

Receptionist

Heeft toegang tot bijna alle functies van Treatwell Pro, maar KAN NIET

• de secties Profiel en Manager weergeven;

• afspraken wijzigen na het inchecken;

• producten uit het magazijn verwijderen;

• de functie voor het resetten van het inchecken van afspraken gebruiken;

• ontvangsten verwijderen;

• bekijk gegevens over uitgegeven bonnen in het gedeelte "'Contant";

• restituties toestaan.

Werknemer

Het profiel "Werknemer" kan:

• raadpleeg de kalender;

• lees de details en aantekeningen van afspraken.

Met het werknemersprofiel kunt u GEEN afspraak maken, bewerken of verwijderen.

Accountant

Met het profiel "Accountant" kun je:

• het Magazijnmenu openen (in leesmodus, zonder de mogelijkheid om de aanwezige gegevens te bewerken);

• de lijst met producten en bestellingen raadplegen;

• het gedeelte "Betalingsschema" beheren;

• toegang tot rapporten (behalve Trend- en Clients-rapporten);

• raadpleeg het gedeelte Profiel (voor facturen, rekeningen en actieve diensten);

• raadpleeg het gedeelte Uitgaven.

Manager met beperkte rechten

Mit het profiel "Manager met beperkte rechten" kun je:

• afspraken raadplegen in de kalender;

• de details en notities van een afspraak bekijken.

Met het Manager met beperkte rechten profiel kunt u GEEN afspraak maken, bewerken of verwijderen.

De rol van een gebruiker wijzigen

Om de rol van een gebruiker te wijzigen, moet je naar het gedeelte "Profiel" gaan in het Treatwell Pro zijmenu en vervolgens naar het tabblad "Gebruikers" (het gedeelte "Profiel" is alleen zichtbaar voor gebruikers met de juiste rechten).

Klik op het potloodpictogram naast de gebruiker om deze te bewerken. Stel in het venster "'Gebruiker bewerken'" de gewenste rol in via het vervolgkeuzemenu en klik op de blauwe knop "'Bewerken'" om op te slaan.