Professionals i horaris
Horaris i hores d’obertura
Com organitzar les pauses per dinar, les vacances i els permisos especials?
Com organitzar les pauses per dinar, les vacances i els permisos especials?
V
Escrit per Victor
Actualitzat fa més d’una setmana

És possible que els professionals no estiguin disponibles en certs moments del dia o en certes èpoques de l'any. Com, per exemple, les pauses per dinar, les vacances, absències puntuals (ex. assumptes propis o malaltia). Per evitar que els clients facin reserves en moments en què no hi hagi personal disponible, cal bloquejar les hores a l'agenda.

Com crear una pausa per dinar

Per afegir una pausa per dinar, que es repeteix cada dia, cal seguir aquests passos:

• Accedeix a l'àrea de «Professional» des del menú principal de Treatwell Pro;

• Fes clic al nom del treballador desitjat de la llista;

• En el requadre «Horaris», fes clic al botó «Gestionar»;

• Selecciona un dia de la setmana i clica a «Afegir pausa»;

• Estableix la franja horària desitjada i fes clic a «Acabar i guardar».

El mateix procediment s'ha de repetir per a cada dia de la setmana en què està prevista la pausa per dinar.

Per eliminar la pausa del dinar, només cal fer clic a la icona de la paperera vermella que es troba al costat de la pausa. Finalment, confirma els canvis fent clic al botó «Acabar i guardar».

Si, en canvi, la pausa per dinar no té horaris fixos i varia durant la setmana, és possible configurar-lo de forma diària directament des de l'Agenda:

• Fes clic sobre el nom del professional que apareix a la capçalera de la columna;

• Selecciona l'opció «Pausa Almuerzo» del menú;

• Indica la franja horària (des de… fins a…) i afegeix una nota si escau;

• Fes clic a «Guardar» per confirmar.

Com indicar les vacances i els permisos especials

Per establir pauses no recurrents, vàlides només per a una franja horària, per a un dia o per a diversos dies específics, com ara vacances o baixes, el procediment és el següent:

• Accedeix a la pestanya «Professional» des del menú lateral;

• Fes clic al nom del treballador desitjat de la llista;

• Al requadre «Vacances i permisos», clica el botó «Crear»;

• Estableix el dia o fes clic a «Afegeir més dies» per introduir un període de temps més llarg («des de… fins a…»);

• Introdueix la franja horària en la qual el professional no treballarà;

• Fes clic a «Guardar» per activar la pausa.

També es pot establir una pausa diària des de l'Agenda. Aquesta funció és útil per fer canvis ràpids en l'horari del professional per a un dia en particular. Els passos en aquest cas són els següents:

• Fes clic sobre el nom del professional de la capçalera de l'agenda;

• Selecciona l'opció «Asuntos Propios» del menú;

• Indica la franja horària (des de... fins a...) i afegeix notes si escau;

• Fes clic a «Guardar» per confirmar.

Tingues en compte: es pot utilitzar el mateix menú ràpid de l'agenda en cas de baixa mèdica, selecciona l'opció corresponent del menú i indica la franja horària en la qual el professional estarà absent.

Amb Treatwell Pro, també és possible establir descansos i bloquejar franges horàries per altres motius, per exemple, tancaments extraordinaris, dies festius, reunions, formació del personal, etc... Per obtenir més informació, consulta la guia 'Com puc bloquejar una franja horària de l'agenda.