GDPR
Wat gebeurt er als een klant van gedachten verandert en geen marketingcommunicatie meer wil ontvangen?
Wat gebeurt er als een klant van gedachten verandert en geen marketingcommunicatie meer wil ontvangen?
Ilaria Montrone avatar
Geschreven door Ilaria Montrone
Meer dan een week geleden bijgewerkt

Als een cliënt van gedachten verandert, kan hij of zij zich heel eenvoudig afmelden voor de Treatwell-nieuwsbrief door te klikken op de link om zich af te melden onderaan de e-mails. Als een cliënt u echter laat weten dat hij niet langer door u verzonden marketingcommunicatie wil ontvangen, kunt u zijn toestemmingsinstellingen op Treatwell Pro wijzigen.

Als u echter andere software of middelen gebruikt voor het opslaan van klantgegevens of het verzenden van marketingcommunicatie naar uw klanten, is het absoluut noodzakelijk dat u ervoor zorgt dat de marketingvoorkeuren ook op die plaatsen worden bijgewerkt, om te voorkomen dat klanten nog e-mails ontvangen nadat zij zich hebben afgemeld.

Ook als een klant zijn voorkeuren rechtstreeks bij u of via andere middelen wijzigt, is het van essentieel belang dat u ervoor zorgt dat dit onmiddellijk ook in Treatwell Pro wordt bijgewerkt.

Als u niet al uw gegevens bijwerkt, loopt u het risico dat u in strijd met de GDPR e-mails of sms'jes naar klanten verstuurt en kunt u boetes en schade aan uw zuurverdiende reputatie tegemoet zien.