Kalender en afspraken
Afspraken
Hoe kan ik een afspraak verzetten?
Meer dan een week geleden bijgewerkt

Met Treatwell Pro kun je snel een afspraak in jouw agenda verzetten naar een ander tijdstip of voor een latere datum, door jouw muis of touchpad te gebruiken om te "slepen en neer te zetten", of door de functie "Verzetten" te gebruiken, afhankelijk van de datum waarop je de boeking wilt wijzigen.

Hoe een afspraak op een ander tijdstip te verzetten

Als je een afspraak op een ander tijdstip op dezelfde dag wilt verzetten, klik je op de boeking in de agenda en houd je deze ingedrukt om het vak naar het nieuwe gewenste tijdslot te slepen. Laat vervolgens de knop los (of jouw vinger als u Treatwell Pro op een touchscreen-apparaat gebruikt) om de wijziging actief te maken.

Met hetzelfde systeem kun je een afspraak van het ene personeelslid naar het andere verzetten door deze naar de betreffende kolom te slepen. Deze wijziging is alleen geldig als de medewerker bevoegd is om de behandeling in de boeking uit te voeren.

Een afspraak verzetten voor een andere dag

Je kunt de datum van een afspraak wijzigen door deze te verzetten voor een dag van dezelfde week of voor een latere datum.

Maak een nieuwe afspraak in dezelfde week

Als je een afspraak op een andere dag wilt verzetten, maar in dezelfde week opnieuw gebruik wilt maken van de drag-and-drop-functionaliteit:

• kies eerst de week kalenderweergave in het vervolgkeuzemenu dat beschikbaar is op de bovenste werkbalk;

• klik met de linkermuisknop op de afspraak die je wilt verzetten (of met jouw vinger, als je een touchscreen-apparaat gebruikt) en houd deze ingedrukt;

• verplaats de afspraak naar de nieuwe dag.

Let op: de wekelijkse kalenderweergave staat niet toe om de afspraak te verplaatsen met de 'Verzetten'-functie. De enige manier om het te verplaatsen is door het tussen kolommen te slepen (slepen & neerzetten).

Afspraak verzetten naar een latere datum

Als je daarentegen een afspraak later dan de huidige week wilt verzetten naar een periode erna, is de procedure als volgt:

• klik in de Kalender op de afspraak die u wilt verzetten;

• klik onderaan het tabblad op de knop "Verzetten" (de afspraak wordt transparant met rode randen en tekst);

• kies de nieuwe datum op de kalender waarvoor je de afspraak wilt herplannen;

• klik op "OK" op de rode banner onderaan de kalender;

• voer de afspraaktijd in en klik op 'Bevestigen';

De afspraak is direct zichtbaar op de kalender met de nieuwe datum en tijd.

Waarom kan ik geen afspraak verzetten?

Er kunnen verschillende redenen zijn waarom de salon geen afspraak kan verzetten. Hier zijn enkele voorbeelden:

• de dag of het tijdstip waarop je de afspraak wilt verzetten is niet actief (bijvoorbeeld op sluitingsdagen of in pauzes tijdens de dienst gedurende de dag, in het geval van gesplitste uren);

• de werknemer waarvoor de boeking wordt herpland, verricht de door de klant aangevraagde dienst niet.

Bovendien kan in sommige gevallen de knop 'Opnieuw plannen' op de afspraakkaart grijs en inactief zijn, dus het is niet mogelijk om de wijziging aan te brengen. Dit gebeurt wanneer het verzoek tot verzetten niet voldoet aan het tijdsbestek van de annuleringsvoorwaarden van de salon. In dergelijke gevallen heb je de volgende oplossingen:

• de afspraak te verwijderen en een nieuwe aan te maken op de gewenste datum;

• neem contact op met het Customer Experience-team om de aankoop te annuleren en ga verder met het terugbetalen van de klant.

Het is altijd mogelijk om annulerings- en planningsbeleid bij te werken door contact op te nemen met het Customer Experience-team.