Marketing en communicatie
Mededelingen
Hoe een nieuwe marketingcampagne te creëren?
Meer dan een week geleden bijgewerkt

Het creëren van effectieve promotiecampagnes is een geweldig hulpmiddel om ervoor te zorgen dat een grotere klantenbinding. Van de Marketing sectie van Treatwell Pro, kan je gemakkelijk gerichte sms- en e-mailcampagnes maken, zoals kortingen om nieuwe of lang verloren klanten aan te trekken, verjaardagscadeaus voor jouw meest loyale klanten of welkomspromoties voor jouw nieuwste klanten.

Let op: om marketingcommunicatie te kunnen verzenden, moet je ervoor zorgen dat je de gegevens van de privacyofficier van jouw locatie hebt ingevoerd. Dit is de persoon verantwoordelijk voor het afhandelen van klantprivacyverzoeken. Ga hiervoor naar Profiel/Instellingen en voer de vereiste informatie in het vak "Privacy & gegevensbeheer" in. Klik ten slotte op de knop Opslaan om de wijzigingen op te slaan.

Het marketinggebied van Treatwell Pro

In het "Marketing" gedeelte van het managementsysteem, dat rechtstreeks vanuit het zijmenu toegankelijk is, kun je het volgende vinden:

• De lijst met al gemaakte en opgeslagen campagnes. Voor elke campagne, kun je direct zien of het een concept is of dat het al is verzonden. Aan de rechterkant van elke rij zijn er knoppen voor het bewerken en verwijderen van campagnes.

• Een periode filter dat je in staat stelt om alleen de campagnes te bekijken die binnen een bepaalde periode zijn gemaakt door een tijdsbestek in te stellen.

• Een algemene zoekbalk waar je naar campagnes kunt zoeken op naam.

• De knop "Maak een nieuwe marketingcampagne" om een nieuwe SMS of e-mail aan klanten aan te maken.

Het aantal nog beschikbare e-mails en SMS is altijd zichtbaar onder de "Maak een Nieuwe Marketing Campagne" knop, naast de snelle "Krediet opwaarderen" link die je naar de pagina brengt waar je SMS en e-mailpakketten kunt kopen.

Marketing templates

Als je op de knop "Maak een nieuwe marketingcampagne" klikt, wordt een ander venster geopend met de naam "Nieuwe marketingcampagne", waarin enkele sjablonen beschikbaar zijn, waaronder:

1. Leeg sjabloon ("Start vanaf nul") - om volledig aangepaste campagnes te maken.

2. Verloren klant - met parameters al ingesteld voor dit type campagne

3. Fijne Verjaardag

Hoe een nieuwe marketingcampagne te creëren

Na het klikken op "Maak een nieuwe marketingcampagne" en het kiezen van het sjabloon, zal de aanmaak pagina openen. Hier kun je kiezen of de campagne via E-mail of SMS moet gaan door op de cirkel naast de gewenste optie te klikken.

Email communicatie

De belangrijkste informatie die moet worden ingevoerd om een ​​nieuwe e-mailmarketingcampagne te maken, is als volgt:

1. Voer de naam van jouw campagne in: Dit is de naam waaronder de campagne wordt opgeslagen in de software en die zal verschijnen in de lijst in het gebied "Marketing";

2. Filters: stellen je in staat om de ontvangers van de campagne te identificeren, afhankelijk van het type bericht dat je wilt verzenden. Het aantal ontvangers (zichtbaar onder "Filters") varieert automatisch afhankelijk van de gekozen filters;

3. Afzender: de naam van de salon;

4. Onderwerp: de reden voor de communicatie.

De inhoud van de e-mail kan worden gemaakt door de objecten die in het vak rechts aanwezig zijn naar het gebied te slepen. Je kunt tekst, afbeeldingen, knoppen en andere objecten invoegen, kleuren en lettertypen wijzigen of HTML-code of scheidingen invoegen. Op vooraf ingestelde templates zijn al wat tekst of afbeeldingen aanwezig, maar deze kunnen nog steeds worden aangepast of vervangen, waardoor de e-mail wordt aangepast volgens jouw voorkeuren.

Zodra de communicatie is gemaakt, kan deze worden opgeslagen als concept om op een later tijdstip te worden verzonden of rechtstreeks naar de ontvangers worden doorgestuurd door op "Voorbeeld verzenden" te klikken en de instructies te volgen vereiste stappen tot bevestiging.

SMS communicatie

De informatie die nodig is voor het creëren van een communicatie die via een tekstbericht wordt verzonden is:

1. Voer de naam van jouw campagne in: Dit is de naam waaronder de campagne wordt opgeslagen in de software en die zal verschijnen in de lijst in het gebied "Marketing";

2. Filters: stellen je in staat om de ontvangers van de campagne te identificeren, afhankelijk van het type bericht dat je wilt verzenden. Het aantal ontvangers (zichtbaar onder "Filters") varieert automatisch afhankelijk van de gekozen filters.

3. Afzender: de naam van de rekeninghouder die de klant zal zien bij ontvangst van het tekstbericht (het kan worden gewijzigd door te klikken op "Personalisering");

4. Het tekstvak waarin je het tekstbericht kunt schrijven (er wordt een voorbeeld weergegeven).

Zodra je je bericht hebt aangemaakt, kan je het opslaan als concept om het later te verzenden of het direct naar de ontvangers te verzenden.

Door op "Voorbeeld verzenden" te klikken, is het mogelijk om een testbericht naar jouw nummer te sturen om te controleren of alles correct is. Om dit te doen, voer het telefoonnummer in, inclusief het landprefix (bijv. +31 voor het NL).

Filters

Door op de knop 'Filter toevoegen' te klikken, is het mogelijk om een ​​of meer filters toe te voegen die automatisch de ontvangers van een campagne selecteren, op basis van de informatie die is vastgelegd in de klantenbestanden (in de Klantenlijst gebied). Bijvoorbeeld, als het geslacht en de leeftijd van elke klant correct worden aangegeven op de kaarten, kun je de filters gebruiken om gerichte campagnes te maken voor een specifiek geslacht of volgens de leeftijdsgroep.

De beschikbare filters zijn:

• Klanten die al benaderd zijn uitsluiten: om te voorkomen dat er binnen een bepaalde periode (een week, een maand, enz.) nieuwe campagnes naar dezelfde klanten worden verzonden;

• Leeftijd: stuur een mededeling aan klanten in een specifieke leeftijdsgroep (18-24, 25-34 etc...);

• Geslacht;

• Bezigheid;

• Klantengroep;

• Filteren op uitgaven ("Heeft meer uitgegeven dan" of "Heeft minder uitgegeven dan");

• Soorten diensten of behandelingen die worden uitgevoerd, nooit uitgevoerd of gefilterd op basis van de tijd sinds de laatste afspraak;

• Filteren op frequentie van afspraken (bijv. "Is nog niet geweest", "Heeft minder dan een paar bezoeken gemaakt", "Heeft meer dan een paar bezoeken gemaakt" etc.)

• Filters gewijd aan verjaardagsberichten, welkomstberichten voor nieuwe klanten of gebaseerd op de gebruikte kortingskaart

Filters kunnen echter tegelijkertijd worden gebruikt, het wordt aangeraden om geen tegenstrijdige opties te gebruiken. In deze gevallen kan het systeem de ontvangers van de campagne niet vinden (bijvoorbeeld het instellen van de "Leeftijd" filter op "18-24" en de "Werkgelegenheid" filter naar "Verslag").