Hoe annuleer ik een afspraak?
Meer dan een week geleden bijgewerkt

We weten dat jouw afspraken soms niet altijd kunnen doorgaan zoals gepland, daarom kan het in sommige gevallen nodig zijn om te annuleren. Het annuleren van een afspraak op Treatwell Pro is eenvoudig en geeft een andere klant de mogelijkheid om bij jou te boeken.

Hoe annuleer je een afspraak

Prepaid afspraken

Als een klant zijn afspraak al heeft betaald, kunt u de boeking alleen verplaatsen naar een ander tijdstip. Als de klant zijn afspraak volledig wil annuleren en het buiten je annuleringsperiode valt, is het aan jou om contact op te nemen met onze klantenservice om de annulering te verwerken en het vooruitbetaalde bedrag terug te betalen.

Betalen op locatie afspraken

Voor Pay at Venue-afspraken kan je vanaf 3 uur voor de boeking annuleren door deze eenvoudige stappen te volgen:

1. Zoek de afspraak die je wilt annuleren in de "Agenda"

2. Klik erop om de afspraakkaart te openen

3. Klik op de knop "Annuleren" (dat is het rode prullenbakpictogram in de linkerbenedenhoek)

Voordat je de afspraak verwijdert, vraagt het systeem je: "Waarom moet deze afspraak worden geannuleerd?" Je kan kiezen uit de volgende 3 opties:

• "Salonfout (per ongeluk geboekt)": kies deze optie als er een fout is (naam klant, diensten, enz...) of als het een testboeking is

• "Klant geannuleerd": kies deze optie als de klant rechtstreeks contact met je heeft opgenomen om de afspraak te annuleren

• "Klant kwam niet opdagen": kies dit antwoord als de klant niet op de afspraak is verschenen, zonder deze vooraf af te zeggen

Let op: door de vragen over geannuleerde afspraken correct te beantwoorden, kan het systeem bijgewerkte statistieken over boekingen genereren, met nuttige gegevens zoals potentiële gemiste inkomsten, evenals het percentage annuleringen en gemiste afspraken voor jouw bedrijf. Om deze informatie te controleren ga je naar "Manager", klik je op "Bedrijfsrapportage" en in het vak "Afspraakverdeling" klik je op "Bekijk rapport".