Loyaliteitsprogramma's: alles wat je moet weten
Meer dan een week geleden bijgewerkt

Op maat gemaakte promoties zijn een manier om ervoor te zorgen dat je trouwe klanten keer op keer terugkomen. Door een loyaliteitsprogramma te creëren, kunnen klanten punten verzamelen door behandelingen en producten in je salon te kopen. Nadat ze een bepaalde drempel op hun virtuele kaart hebben bereikt, kunnen deze punten zich vervolgens vertalen in voordelen zoals gratis behandelingen, producten of iets anders waarmee je jouw klanten wilt belonen.

Het loyaliteitsprogramma maken:

Om een loyaliteitsprogramma voor je salon te maken, moet je eerst naar het gedeelte "Promoties" gaan en vervolgens op de knop "+" of "Een nieuwe aanmaken" klikken. in het midden van de pagina. Klik in de selectie van promoties op "Loyaliteitsprogramma". Je moet dan de volgende informatie invoeren om je loyaliteitsprogramma aan te maken en aan te passen:

• Naam Verzamelpunten: Dit is de naam waarmee het loyaliteitsprogramma wordt opgeslagen zoals in Treatwell Pro.

• Type en waarde: In dit gedeelte kun je verschillende parameters instellen, bijvoorbeeld of je wilt dat klanten punten kunnen verzamelen voor alle services of alleen voor geselecteerde services, en hoeveel punten ze zullen verzamelen.

• Puntensaldo: je moet dan beslissen hoe lang de punten geldig zijn en of de promotie automatisch wordt gekoppeld aan klanten.

• Inwisselen: je moet de datum instellen waarop klanten hun beloningen kunnen inwisselen en beslissen of je een vervaldatum wilt voor het inwisselen (zo niet, selecteer dan de optie "Geen einddatum").

• Beloningen: Ten slotte kun je de namen van de beloningen instellen, de punten die nodig zijn om ze te krijgen en het type beloning dat het is. Je kunt in dit gebied ook exclusieve kortingen en vouchers aanmaken en deze met een bepaald aantal punten inwisselen.

Voor elke prijs kan ook een notificatiefunctie worden geactiveerd, zodat de klant automatisch op de hoogte wordt gebracht via sms en/of e-mail wanneer de puntendrempel is bereikt.

Je ziet dan een samenvatting van de actie met alle parameters die je hebt gekozen. Het wordt automatisch opgeslagen in het systeem, maar kan eenvoudig worden verwijderd door op de speciale knop linksboven te klikken.

De beloningen claimen

Wanneer de klant het aantal punten bereikt dat nodig is om een beloning te ontvangen, zie je een groene banner in het gedeelte "Cash" met de tekst "1 beschikbare beloning".

Als je op deze banner klikt, zie je een nieuw venster met alle informatie over alle beloningen die de klant kan verzilveren.