Menu en diensten
Kamers en middelen
Wat zijn middelen en hoe voeg ik ze toe?
Meer dan een week geleden bijgewerkt

Door in Treatwell Pro middelen in te stellen, kunt u de stations en apparatuur in uw salon beheren, zodat u kunt voorkomen dat u meer gelijktijdige boekingen ontvangt dan u de middelen hebt om te leveren.

Als u bijvoorbeeld 8 teamleden hebt die pedicures kunnen geven, maar slechts 4 pedicurestoelen, betekent het instellen van deze stoelen als een resource dat slechts 4 klanten een pedicureservice kunnen boeken op dezelfde datum en hetzelfde tijdstip.

De meest populaire middelen die onze partners toevoegen zijn pedicurestoelen, nagelbar stations en andere specialistische apparatuur zoals laser ontharingsmachines of wax melters.

Middelen moeten niet verward worden met de kamers in uw zaak, die kunnen apart worden ingesteld.

Hoe maak je een resource aan

1. Ga in het hoofdmenu naar "Resources".

2. Klik op het "+" icoon aan de linkerkant, of "Maak een nieuwe aan" in het midden van het scherm.

3. Geef de bron een naam, bijv. "Pedicurestoel".

4. Voeg een afkorting van de naam toe (u kunt in dit geval 'Ped' als voorbeeld gebruiken).

5. Voeg in het vak "capaciteit" het aantal cliënten toe dat de bron tegelijkertijd kan gebruiken.

6. Klik op "Aanmaken".

Hoe koppel je een dienst aan een resource

Nadat de resource is aangemaakt, moet je aangeven welke diensten op je menu gebruik maken van dat specifieke apparaat.

1. Klik op de "+" knop die u aan de rechterkant ziet, net onder de kleurcodering opties.

2. Zoek de dienst in het vak dat zich opent.

3. Klik op de dienst om deze toe te voegen aan de bron.

4. Je wijzigingen worden automatisch opgeslagen.

Je moet onthouden dat als je een dienst aan meer dan één resource toewijst, bijvoorbeeld een pedicurestoel en UV-nagellamp, wanneer een klant die dienst boekt, beide resources in gebruik zullen zijn en geen andere klanten een van beide resources kunnen boeken (apart of samen). Evenzo kan de dienst alleen worden geboekt als beide middelen vrij zijn.