Online zichtbaarheid
Reserveer met Google - Veelgestelde vragen
Meer dan een week geleden bijgewerkt

Wat is de reserve bij Google?

Boeken met Google is een spannende functie die beschikbaar is voor al onze Partners.

Het biedt je nog een optie om je bedrijf online te laten groeien: je klanten kunnen direct via Google boeken via de zoekresultaten of door je salon op Google Maps te bekijken.

Ze kunnen je vinden via de naam van je salon, maar ook door meer algemene zoekopdrachten uit te voeren op basis van geografische locatie, bijvoorbeeld door "Kappers in Milaan" in te typen op Google of Google Maps of gewoon "Kappers in de buurt", als ze GPS actief hebben op hun smartphone.

Klik hier voor meer informatie.

Hoe kan ik de service activeren of deactiveren?

Om activering of deactivering van de service aan te vragen, kunt u het speciale formulier invullen door hier te klikken.

Kunnen klanten mijn nummer nog steeds vinden op Google?

Ja, je saloninformatie (zoals website, telefoonnummer, etc.) zal altijd boven de Nu boeken-knop verschijnen, zodat alle klanten deze nog steeds gemakkelijk kunnen vinden.

Heeft dit invloed op mijn Google Ads?

Nee, als je Google Ads gebruikt, worden je advertenties niet beïnvloed door de functie Reserveer met Google. Ze voltooien gewoon je installatie en kunnen je bedrijf mogelijk vergroten.

Weerhoudt dit mensen ervan mij rechtstreeks te bellen?

Nee, Book with Google is een toevoeging aan uw online aanwezigheid waarmee klanten in een paar klikken een afspraak kunnen reserveren, waardoor hun boekingservaring wordt uitgebreid en verbeterd.

Je telefoonnummer en website blijven de primaire informatie, zodat klanten de optie hebben om rechtstreeks contact met je op te nemen als ze dat liever doen.

Als mijn trouwe klanten boeken via Google, worden ze dan herkend?

Als je klantenlijst altijd wordt bijgewerkt, volgen boekingen via Google natuurlijk de gebruikelijke regels voor het onderscheid tussen nieuwe en loyale klanten.

Als klanten boeken via Google, worden ze dan uitgenodigd om een recensie achter te laten?

Goed nieuws! Door hun boeking direct op de Treatwell Marketplace te voltooien, worden ze niet alleen gevraagd om een recensie achter te laten, maar ontvangen ze ook herinneringen, uitnodigingen om opnieuw te boeken en meer. Je kunt klanten direct vanuit Treatwell Pro een link sturen (waarmee je ze aanmoedigt om de App te downloaden en binnen een paar seconden bij jouw salon te boeken).

Op je Google Mijn Bedrijf-profiel kunnen klanten je reviewscore zien, gebaseerd op een gemiddelde van je Treatwell-reviews. Om je score te verbeteren, moedig je klanten aan om een positieve recensie achter te laten op je Treatwell-pagina als ze tevreden zijn met hun ervaring.

Moedig je team ook altijd aan om feedback van klanten te verzamelen zodra een behandeling is afgerond en vraag dan om een beoordeling. Neem de tijd om uit te leggen op welke kanalen je salon aanwezig is: Google My Business, Facebook en natuurlijk je Treatwell pagina.