Kalender en afspraken
Kalender
Navigeren door de Treatwell Pro-kalender
Meer dan een week geleden bijgewerkt

Kalenderoverzicht

In de linkerhoek van het scherm zie je de maand en de datum van vandaag. Door op de datum te klikken, krijg je de kalender te zien. Als u op de pijltjes drukt en een datum selecteert, kan je jouw afspraken voor de vorige en komende maanden bekijken. Door op "Vandaag" te klikken, keer je terug naar de kalender van de huidige dag.

Je kan de weergave wijzigen van dagelijks naar wekelijks met behulp van het vervolgkeuzemenu aan de rechterkant van het tabblad. Als je op de weekoptie klikt, zie je de beschikbaarheid van alle medewerkers voor die week.

Je ziet ook een vervolgkeuzemenu met al je teamleden. Door de naam van een bepaald teamlid te selecteren, kan je hun specifieke afspraakschema voor de week weergeven.

In de rechterbovenhoek, net naast het teamlidmenu, bevindt zich het "Bezettingsoverzicht" (weergegeven door het klembordpictogram). Dit toont je al jouw afspraakstatistieken en de details van jouw klanten voor de geselecteerde dag. Je kan het overzicht eenvoudig afdrukken door op het printerpictogram in de rechterbovenhoek te klikken.

Aan de linkerkant van de kalender zie je de verticaal weergegeven tijdbanden. Elke grijze lijn staat voor 15 minuten, zwarte lijnen geven uren aan en de groene lijnen geven de huidige tijd aan.

Let op: de weergave van de kolommen van de medewerkers in het dagboek kan variëren afhankelijk van het gebruikte apparaat en de grootte van het scherm: als je de Treatwell Pro app bijvoorbeeld gebruikt op een smartphone van ongeveer 6 inch in staande modus zie je 2 kolommen, terwijl je het apparaat horizontaal houdt zie je er 4. Als je daarentegen het grotere scherm van een tablet of pc gebruikt, is het aantal kolommen dat zichtbaar is op één scherm groter. In ieder geval is het mogelijk om door alle kolommen van de medewerkers in het dagboek te navigeren met behulp van de pijltjes op de bovenste balk, naast het bliksemschichtpictogram van de Promo Flash.

Afspraken met kleurcodering

Wanneer je afspraken in jouw agenda invoert, worden deze weergegeven in verschillende kleuren, elk met een specifieke betekenis:

• Blauw: de afspraak is door de salon in de kalender ingevoerd

• Rood: de afspraak is online gemaakt door een klant

• Oranje: de afspraak is gemaakt door een klant die een specifieke medewerker heeft aangevraagd

• Groen: de afspraak van de klant is begonnen en ze staan nu in de salon

• Grijs: de klant is klaar met zijn afspraak en is vertrokken

De werkdag beheren

Door te klikken op een specifieke dag van de week (bij het bekijken van de kalender van een enkel teamlid) of op de naam van het teamlid (bij het bekijken van de kalender van alle medewerkers) in de kalender, krijg je toegang tot een menu met verdere opties voor het beheren van de werkdag.

Wanneer een teamlid niet beschikbaar is, kan je zijn agenda voor een bepaalde periode blokkeren, zodat deze niet boekbaar is voor klanten. Je kan ook:

• Werkdag wijzigen: het rooster van een parttime medewerker verlengen.

• Print recap: print een samenvatting van de dag van het teamlid.

• Overboeking: overlap van twee of meer afspraken. In dit geval moet je het tijdstip van de tweede afspraak aangeven en vervolgens de afspraak normaal inchecken.