Mededelingen
Hoe verstuur ik automatisch afspraakbevestigingen en -herinneringen?
Hoe verstuur ik automatisch afspraakbevestigingen en -herinneringen?
Ilaria Montrone avatar
Geschreven door Ilaria Montrone
Meer dan een week geleden bijgewerkt

U kunt gebruik maken van geautomatiseerde afspraak herinneringen en bevestigingen om klanten te herinneren aan hun komende boekingen en hen in staat te stellen, mocht er iets tussen komen, hun behandeling op tijd te annuleren of te verzetten. Dit betekent minder administratief werk voor u en helpt voorkomen dat cliënten niet komen opdagen.

Hoe verstuurt u automatisch afspraakbevestigingen

Om afspraakbevestigingen te activeren, gaat u naar het gedeelte "Profiel" van Treatwell Pro en het tabblad "Instellingen".

Als u naar beneden scrollt, ziet u het vak "Meldingen", waar u de schakelaars aan of uit kunt zetten met betrekking tot de volgende opties:

• Pushmeldingen verzenden

• Bevestigings-e-mails sturen

• SMS-bevestigingen sturen

Zodra u uw voorkeursopties hebt gekozen, klikt u op "Opslaan" om ze te activeren.

Hoe verstuurt u automatische afspraakherinneringen

Nadat u dezelfde instructies als hierboven heeft gevolgd, ziet u verderop op de pagina nog een aantal knoppen waarmee u uw afspraakherinneringen kunt regelen.

U kunt kiezen om één of meer herinneringsopties te activeren:

• Verstuur push meldingen;

• Stuur herinneringse-mails;

• SMS-herinneringen versturen.

Naast de verzendmodus kan de herinneringsfunctie van Treatwell Pro verder worden aangepast door het specificeren van:

• "Wanneer" (hoe lang voor de afspraak om de herinnering te versturen): 24 of 48 uur van tevoren, 1 uur van tevoren, de ochtend van dezelfde dag of de avond van de dag ervoor;

• "Naam afzender": de naam waarmee uw aanmaningen worden verstuurd. De naam van uw salon is een goede optie.

Als u tevreden bent met de wijzigingen die u hebt aangebracht, drukt u op de knop "Opslaan".