Hoe geef ik een ontvangstbewijs af?
Meer dan een week geleden bijgewerkt

Het afgeven van kwitanties aan klanten na hun behandeling is zeker een van de belangrijkste functies van een salonbedrijf. Het is ook bijzonder nuttig voor het bijhouden van transacties en het verkrijgen van meer nauwkeurige rapporten over de inkomsten, verdiensten en transacties die tijdens de werkuren zijn uitgevoerd.

Hoe een kassabon uitschrijven na een afspraak

Volg deze eenvoudige stappen om de afspraak af te ronden en een ontvangstbewijs af te geven aan de klant:

• Klik vanuit de Treatwell Pro agenda op de afspraak en klik vervolgens op de knop rechtsonder:

• U wordt automatisch doorgeleid naar het "Kassa" gedeelte van het systeem, waar u een overzicht ziet van de behandelingen en eventuele producten die tijdens de afspraak zijn gekocht. Aan de rechterkant van de pagina vindt u informatie over de uitgaven van de klant (Subtotaal) en het nettobedrag dat moet worden betaald.

• Om de betaling af te ronden, gaat u naar het vakje "Netto te betalen", kiest u de gewenste betaalwijze van de klant en klikt u op de blauwe knop "Voltooien" om deze te bevestigen. Daarna krijgt u de kwitantie te zien. U kunt het betalingsbewijs in een digitale versie uitgeven, die naar de e-mail van de klant wordt gestuurd, of in papieren vorm, door rechtsonder de optie "Afdrukken" te kiezen.

De afgeleverde ontvangstbewijzen worden in het systeem opgeslagen en kunnen op elk moment worden gecontroleerd in de rubriek "Kassa" van het menu door op het tabblad "Afgegeven ontvangstbewijzen" te klikken. Dit gedeelte is beveiligd met een wachtwoord. Om toegang te krijgen tot dit gedeelte moet u dus opnieuw uw Treatwell Pro gebruikersnaam en wachtwoord invoeren.