Prepaid krediet
Meer dan een week geleden bijgewerkt

Met Treatwell Pro is het mogelijk om prepaid krediet te creëren en te verkopen die klanten kunnen gebruiken om behandelingen en producten te kopen, zelfs tegen gereduceerde prijzen. Klanten kunnen de promotie voor zichzelf kopen of als een geschenk om aan een vriend of familielid te geven.

Hoe maak je een prepaid krediet aan

Om een "prepaid krediet" promotie te maken, moet je naar het gedeelte "Promoties" van het zijmenu gaan en op de knop "+" of de link "maak een nieuwe aan" in het midden van de pagina klikken.

Vanuit het "Nieuwe Promo toevoegen" venster, klik op "Prepaid krediet" om de bewerkingspagina te openen.

Op de pagina voor het maken van promoties moet je de volgende informatie invoeren:

• Naam prepaid tegoed: dit is de naam waaronder het prepaid krediet is geregistreerd in de Treatwell Pro promotielijst. Je kunt een beschrijving van de promotie en de voordelen ervan toevoegen.

• Type en waarde: vul de belangrijkste kenmerken van het vooruitbetaalde krediet in, inclusief het bedrag, dat overeenkomt met het bedrag dat door de klant is uitgegeven, en eventuele kortingen in verband met het krediet. (Bijv. met een tegoed van 100€ krijg je 20% korting op diensten, dus de werkelijke waarde van de actie is 120€).

• Activatie: stel het tijdsbestek in waarvoor het krediet kan worden gekocht.

• Geldigheid: de geldigheidsduur van het krediet.

Nadat je alle vereiste gegevens hebt ingevoerd, klik je onderaan op de knop "Doorgaan met " om de promotie aan te maken: de pagina geeft een voorbeeld van de kenmerken van het prepaidtegoed. Door op de knoppen 'Bewerken' aan de zijkant te klikken, kun je de kenmerken van de promotie op elk gewenst moment wijzigen.

Hoe prepaid krediet te verkopen en te combineren

Prepaid krediet kan worden gekocht door de klant voor zichzelf of als een promo te geven aan een andere persoon - hoe te verkopen in contanten en associëren de promo, dus varieert enigszins.

Prepaid krediet kopen voor persoonlijk gebruik

Als de klant prepaid krediet voor zichzelf koopt:

• Ga naar het gedeelte "Contant" van Treatwell Pro en zoek naar de klant.

• Klik op de knop "Abonnementen en promo's" in de rechterhoek.

• Klik op het pictogram "+" en kies de optie "Prepaid tegoed".

• Selecteer de promotie naar keuze.

• Klik op "Verkopen" en kies de betaalmethode.

• Kies 'Persoonlijk' en selecteer de medewerker.

Door deze procedure te volgen, wordt de promotie automatisch gekoppeld aan de klant en is deze zichtbaar aan de kassa in het gedeelte 'Abonnementen en promo's'. Het wordt toegepast elke keer dat de klant door de salon gaat, totdat het tegoed is opgebruikt of de promotie verloopt.

Prepaid krediet kopen als cadeau

Als de klant prepaid krediet koopt als een cadeau voor iemand anders:

• Ga naar het gedeelte "Contant" van Treatwell Pro en zoek/voer de naam in van de klant die de promotie koopt.

• Klik op de knop "Abonnementen en Promo 's" in de rechterhoek.

• Klik op het "+" icoon en kies de "Prepaid tegoed" optie.

• Selecteer de promotie naar keuze.

• Klik op 'Verkoop' en kies de betaalmethode.

• Kies 'Cadeau' en selecteer de medewerker.

In dit geval kan het prepaid krediet worden gekoppeld aan de persoon die het cadeau zal ontvangen wanneer ze naar de salon komen.

Hoe prepaid krediet te combineren

Om prepaid krediet aan een klant te koppelen (wanneer dit niet automatisch door Treatwell wordt gekoppeld), moet je de onderstaande instructies volgen:

• Ga naar het gedeelte "Contant" van het zijmenu en selecteer de klant aan wie u de promotie wilt koppelen.

• Klik op de knop "Abonnementen en promoties" en op het symbool "+".

• Selecteer de promotie naar keuze.

• Klik op "Koppelen".

Door deze procedure te volgen, wordt de promotie automatisch gekoppeld aan de klant en is deze zichtbaar aan de kassa in het gedeelte 'Abonnementen en promo's'. Het wordt toegepast elke keer dat de klant door de salon gaat, totdat het tegoed is opgebruikt of de promotie verloopt.

Hoe een prepaid krediet te ontkoppelen

Om het prepaid krediet te deactiveren, moet je deze stappen volgen:

• Ga naar het gedeelte "Promoties" van het zijmenu.

• Zoek naar de promo uit de lijst en selecteer deze.

• Klik op de knop "Geactiveerde klanten" in de rechterbovenhoek.

• Zoek naar de betreffende klant en klik op het oranje bestandspictogram.

Volg de instructies op het scherm voor het deactiveren en archiveren van de promotie.

Hoe prepaid krediet te verwijderen

Om prepaid-krediet te verwijderen, volg je de volgende procedure:

• Ga naar het gedeelte "Promoties" van het zijmenu.

• Zoek en selecteer het prepaid tegoed dat je wil verwijderen.

• Klik op de knop "Verwijder" in de linkerbovenhoek.

• Klik op de knop "Bevestigen" om de promotie permanent uit het managementsysteem te verwijderen.