Generieke kortingen
Meer dan een week geleden bijgewerkt

Een generieke korting is een speciale actie van de salon waarmee klanten geld kunnen besparen op bepaalde behandelingen en/of producten. Met Treatwell Pro kun je kortingen creëren met verschillende kenmerken, bijvoorbeeld door een beperkte gebruiksduur in te stellen of het aan te passen voor een speciale gelegenheid.

Kortingen zijn een geweldige manier om klantloyaliteit op te bouwen en meer salonafspraken te maken. Eenmaal aangemaakt en geactiveerd, kunnen ze worden bekeken op de Treatwell Marketplace en kunnen ze binnen 30 dagen na de huidige datum worden geboekt.

Hoe maak je een generieke korting aan

Om een ​​generieke korting te creëren, moet u naar het gedeelte 'Promoties' van het menu gaan en op de '+'-knop of de link 'Nieuwe maken' in het midden van de pagina klikken.

Klik in het promotievenster op de optie 'Algemene korting'.

Hierdoor wordt de generieke pagina voor het maken en aanpassen van kortingen geopend, van waaruit je de volgende kenmerken kunt instellen:

• Generieke kortingsnaam: voer de naam van de korting in en een korte omschrijving van de actie.

• Type en waarde: je kunt kiezen of je de korting op jouw hele menu wilt toepassen, alleen bepaalde services wilt uitsluiten of degene wilt selecteren die je wilt selecteren. Je kunt vervolgens het bedrag of het percentage selecteren dat je wil toepassen als korting.

• Activering: het is mogelijk om een ​​periode in te stellen waarin de generieke korting gekocht kan worden.

• Geldigheid: binnen dit gebied zijn er nog meer mogelijkheden om de korting te personaliseren, zoals de dagen van de week waarop de korting kan worden gebruikt, de tijden waarop deze kan worden gebruikt, het aantal keren dat deze kan worden gebruikt en een eventuele vervaldatum ( het is altijd aan te raden om deze in te vullen, om actieve acties niet uit het oog te verliezen).

• Inwisselen: geef aan hoe klanten hun korting kunnen verzilveren, via een code of automatisch door de actie aan de klant te koppelen. Met de optie 'Automatisch inwisselen' is de actie geldig voor alle klanten en zal deze online zichtbaar zijn. Wanneer je er daarentegen voor kiest om een ​​code te genereren, is het aan te raden om deze te noteren en te delen met de klanten op wie je de korting wenst toe te passen (bijvoorbeeld. per e-mail, sms, enz.), zodat zij het kunnen gebruiken bij het boeken.

Klik ten slotte op de knop 'Doorgaan' om de promo te genereren. Je kunt op elk moment terugkeren naar de generieke korting om deze te wijzigen of te verwijderen.

Een generieke korting koppelen aan een klant

Als de gecreëerde korting voorziet in automatische verzilvering, zal deze beschikbaar zijn in 'Cash' wanneer de afspraak wordt uitgecheckt.

Als er daarentegen een kortingscode is aangemaakt en niet eerder met de klant is gedeeld, kan deze worden gekoppeld op het moment van betaling in de salon door de onderstaande stappen te volgen:

1. Ga naar het gedeelte "Cash" en zoek naar de naam van de klant.

2. Klik op "Bundels en Promoties" in de rechterhoek.

3. Klik op het pictogram "+" en vervolgens op "Inwisselen met code".

4. Voer de code in om de korting te verzilveren.

Nadat u op "Bevestigen" heeft gedrukt, wordt de korting toegepast op het account.

Een algemene korting loskoppelen van een klant

Om een ​​generieke korting los te koppelen van een klant, ga je naar het gedeelte "Promoties", selecteer je de aanbieding in de lijst en klik je op de knop "Actieve klanten" rechtsboven, zoek je de naam van de klant op en klik je op de winkelmandje om het te verwijderen.

Hoe een generieke korting te verwijderen

Om een ​​generieke korting te verwijderen, selecteer je in de sectie 'Promoties' de betreffende promo en klik je op de knop 'Verwijderen'.

Er verschijnt een tweede venster met twee verwijderingsopties:

• Als je "Verwijderen voor iedereen" selecteert, wordt de generieke korting losgekoppeld van alle klanten en zijn nieuwe koppelingen niet toegestaan;

• Met de optie "Verwijderen alleen voor toekomstige klanten" blijft de promo alleen actief voor klanten die al zijn gekoppeld tot de vervaldatum, terwijl het niet mogelijk is om nieuwe klanten te associëren.

Let op: voordat je de promo verwijdert, is het aan te raden om te controleren of er klanten aan de promo gekoppeld zijn en deze te deactiveren.