Pakketten
Meer dan een week geleden bijgewerkt

Een kortingspakket is een promotie waarmee een klant een gereduceerd tarief krijgt bij het boeken van verschillende diensten die met elkaar gecombineerd zijn. Met Treatwell Pro kun je aangepaste kortingspakketten maken voor een specifieke periode of voor een speciale gelegenheid, om klanten te stimuleren om te boeken.

Hoe een pakket te maken

Je kunt een kortingspakket aanmaken uit de sectie 'Promoties' of uit het 'Treatwell'-gedeelte van het beheermenu.

Maak een kortingspakket aan vanuit de Promoties sectie

1. Ga naar het "Promoties" gedeelte van het zijmenu en klik op de "+" knop of op de "Maak een nieuwe aan" link in het midden van de pagina.

2. In het "Nieuwe promo toevoegen" venster, kies de "Pakket" optie.

Op de pagina voor het maken van promotie, kun je de volgende gegevens invoeren:

• Naam pakket: de naam die je aan de promotie wilt toekennen en een korte beschrijving van wat het bevat.

• Activatie: hier kan je een tijdsperiode instellen (van... naar...) waarvoor de promotie beschikbaar is. Je kunt deze velden ook leeg laten om het pakket te allen tijde boekbaar te maken.

• Geldigheid: stel de dagen van de week in waarop het pakket beschikbaar is voor boeking, evenals de tijden, het maximum aantal gebruiken en een mogelijke vervaldatum voor de promotie. Als de vervaldatum later door de salon wordt gewijzigd, zal de gereduceerde prijs nog steeds geldig zijn voor klanten die de promotie al hebben gekocht.

• Inwisseling: hier kan je beslissen hoe de klant het pakket kan inwisselen. Met automatische inwisseling zal de promotie online zichtbaar zijn en zal automatisch worden toegepast in de Contant sectie elke keer als er diensten worden gecombineerd met een klant. Met de code zal de promotie echter handmatig moeten worden toegepast.

Nadat je alle vereiste gegevens hebt ingevoerd, klik je op de knop 'Doorgaan' onderaan de pagina om de voucher te maken. Alle opties van de promotie kunnen op een later tijdstip worden gewijzigd door te klikken op de knop 'Bewerken' naast elk item.

Het kortingspakket is zichtbaar op de Treatwell Marketplace en kan daarom online geboekt worden. Je kunt ook direct het pakket invoeren in een boeking vanuit het afspraakscherm in de Agenda.

Maak een kortingspakket vanuit de Menu-sectie

1. Ga naar het "Menu" gedeelte en klik op het "Pakket" gedeelte rechtsboven. Alle bestaande pakketten worden vermeld.

2. Om een nieuwe te maken, klik op het "+" teken om de naam en beschrijving van de promo toe te voegen.

3. Klik op "voeg service toe" om de behandelingen te selecteren die in het pakket moeten worden opgenomen en hun gereduceerde prijzen.

4. Klik op "Doorgaan" om het pakket te maken.

Hoe een kortingspakket te koppelen aan een klant

Als de promotie automatisch wordt geactiveerd, zal deze in het "Contant" gedeelte aanwezig en actief zijn. Als de promotie met een activeringscode komt, moet deze geactiveerd worden door de volgende stappen te volgen

1. Vanuit de "Contant" sectie, klik op de klant waaraan het pakket moet worden gekoppeld;

2. Klik op de knop "Abonnementen en promo's" en op het symbool "+";

3. Klik op het "+" icoon om de pakketten te tonen en selecteer het gewenste pakket;

4. Je kunt kiezen of je het pakket met een code wilt inwisselen of automatisch. Als je de code hebt, voer deze in en druk op "Activeren".

Hoe een kortingspakket te verwijderen

Als je een voucher wilt verwijderen die je zojuist hebt gemaakt of eerder hebt opgeslagen, moet je het gedeelte 'Promoties' van het zijmenu openen, zoeken naar de promotie in de lijst aan de zijkant en klikken op de rode knop 'Verwijder' linksboven in het scherm.

Let op: voordat je de promo verwijdert, is het aan te raden om te controleren of er klanten aan de promo gekoppeld zijn en deze te deactiveren.